Wij vergelijken voor u premies van autoverzekeringen van circa 30 verzekeringsmaatschappijen, zowel voor onze particuliere als onze zakelijke relaties. Wij zijn hierbij niet gebonden aan een bepaalde verzekeraar. De voorwaarden en prijzen verschillen sterk onderling. Nu denkt men vaak, dat je met een beetje zoekwerk flink kunt besparen op een autopolis.
Echter, een goedkope premie bij aanvang, kan een behoorlijk duurdere premie in de toekomst betekenen. De premie voor een autopolis hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals leeftijd en postcode. Waar de premie op is gebaseerd is voor de consument nauwelijks te doorgronden. Ook de voorwaarden van autopolissen kunnen sterk verschillen.

Een lage premie is natuurlijk aantrekkelijk. Op het moment dat u schade rijdt, krijgt u echter vaak te maken met strengere regels voor schadeherstel, lagere vergoedingen, hogere eigen risico’s en minder dekking bij vervangend vervoer.

Volgens de bonus malus regeling van autoverzekeraars betekent schade claimen een hogere premie. Dat klinkt redelijk, maar het systeem hierachter is complex. Als verzekerde kunt u onmogelijk nagaan wat de gevolgen zijn voor premie- en schadevrije jaren.

Een kwart van de Nederlanders heeft een tweede auto. Een verzekering hiervoor begint altijd bij 0 schadevrije jaren. Veel verzekeraars geven dezelfde korting als voor de eerste auto. Ze stellen daarvoor wel eisen aan de auto’s en hun bestuurders.

Door onze jarenlange ervaring, en doordat wij de ontwikkelingen in de verzekeringsmarkt op de voet volgen, kunnen wij u een verzekering adviseren die goed bij u past, qua premie, dekking, maar ook bijvoorbeeld in snelheid van afwikkeling van uw schade.

Graag bekijken wij samen met u welke autoverzekeringen voor u het overwegen waard zijn.