Wat is een hypotheek eigenlijk?

Een nieuwe (koop)woning brengt kosten met zich mee. Wie een nieuw huis wil kopen, zal dan ook vrijwel altijd geld moeten lenen. Deze vorm van lenen noemen we hypothecaire lening (hypotheek).

Het verschil met elke andere lening is dat uw huis als onderpand dient voor de lening.

De geldverstrekker leent u het geld, om een huis te kunnen kopen. Deze lening moet na uiterlijk 30 jaar zijn afgelost. Vanaf het moment van het aangaan van de hypotheek, betaalt u rente over het geleende bedrag, en daarnaast een aflossingsbedrag per maand.

Hypotheekvormen

De meest voorkomende hypotheekvormen:

  1. Spaarhypotheek
  2. Effecten hypotheek
  3. Beleggingshypotheek
  4. Traditionele levenhypotheek
  5. Hybride/spaarbeleggingshypotheek

Wat doen wij voor u?

Elke situatie is anders. Uw leeftijd speelt een rol, maar ook bijvoorbeeld een baan, inkomen, contracten en eerder afgesloten leningen. Wat is de verwachting van je levensloop, de komende jaren? Gaan er bijvoorbeeld nog kinderen komen? Wilt u eerder met pensioen?
Wij adviseren niet alleen welke hypotheek het beste bij u past, we vergelijken verschillende aanbieders en zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan. We adviseren u ook over je maximaal te lenen bedrag, zodat je ook voor de rest prettig en vooral financieel gezond kunt blijven leven.

Wij zijn er voor u!