Reisverzekering

Reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering die men afsluit als er een geboekte reis tot stand is gekomen. Voor de bagage die u meeneemt ,ziektekosten gemaakt tijdens de vakantie, maar zo mogelijk ook voor kosten van vertraging of annulering van de reis. Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, is er een kortlopende reisverzekering. Je sluit de verzekering af voor de periode die je op vakantie gaat.

Waarom zou je een (doorlopende) reis, annuleringsverzekering afsluiten, met name als je nog nooit schade hebt gehad of geclaimd, kan je jezelf afvragen….

Toch is het onverstandig om zonder reisverzekering op reis te gaan. Vooral bij (ernstige) ziekte of een ongeval is goede hulp van groot belang. Met name ook de medische kosten kunnen soms erg hoog zijn. Een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland is de basis van een zorgeloze vakantie, in combinatie met een goede alarmcentrale.

Daarnaast hebben mensen vaak kostbare apparatuur mee, om uw mooie vakantie momenten vast te leggen. Een veilig gevoel als u weet dat deze goed zijn verzekerd. Uw eigen inboedelverzekering dekt schade, diefstal of vermissing van uw spullen buitenshuis normaliter niet op uw inboedelverzekering.

Wij vergelijken ca. 10 tot 15 verzekeringsmaatschappijen op het gebied van (doorlopende) reis of annuleringsverzekeringen. Zeker de moeite waard om ons te vragen voor een vergelijk voor u te maken, en een behoorlijke besparing te doen op deze verzekering.