Autoverzekeringen

Autoverzekeringen

Wij vergelijken voor u premies van autoverzekeringen van ca 30 verzekeringsmaatschappijen, zowel voor onze particuliere als onze zakelijke relaties. Wij zijn hierbij niet gebonden aan een bepaalde verzekeraar. De voorwaarden en prijzen verschillen sterk onderling. Nu denkt men vaak, met een beetje zoekwerk kun je al snel flink besparen op je autopolis. Echter, een goedkope premie bij aanvang, kan een behoorlijk duurdere premie in de toekomst betekenen. De premie voor een autopolis hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals leeftijd en postcode. Waar de premie op is gebaseerd is voor de consument nauwelijks te doorgronden. Ook de voorwaarden van autopolissen kunnen sterk verschillen.

Een lagere premie dan voor een standaardpolis is aantrekkelijk. Dat bieden veelal budgetverzekeringen verkrijgbaar bij diverse internet aanbieders. Echter als men schade rijdt, kan je te maken krijgen, met strengere regels voor schadeherstel, lagere vergoedingen, hogere eigen risico’s en minder dekking bij vervangend vervoer. Graag bekijken wij samen met u wanneer een budgetverzekering het overwegen waard is.

Volgens de bonus malus regeling van autoverzekeraars betekent schade claimen een hogere premie. Dat klinkt redelijk, maar het systeem hierachter is complex. Als verzekerde kun je onmogelijk nagaan wat de gevolgen zijn voor je premie en schadevrije jaren.

Een kwart van de Nederlanders heeft een tweede auto. Een verzekering hiervoor begint altijd bij 0 schadevrije jaren. Veel verzekeraars geven dezelfde korting als voor de eerste auto. Ze stellen daarvoor wel eisen aan de auto’s en hun bestuurders.

Door onze jarenlange ervaring, en doordat wij de ontwikkelingen in de verzekeringsmarkt nauwgezet volgen, kunnen wij u product adviseren wat goed bij u past, qua premie, qua dekking, maar ook zeker qua snelheid van afwikkeling van uw schade.